« Terug naar de blog
Insider

Terug naar kantoor in 2021? Hier zijn acht dingen die veranderd zullen zijn

Terug naar kantoor? Dit is de nieuwe normaal

Er zijn in de afgelopen jaren veel zaken veranderd. Niet in de laatste plaats de manier waarop we op kantoor werken, die voor velen is veranderd van de open kantooromgeving naar kantoorruimte aan de eettafel of een bureau in de slaapkamer.

Hoewel steeds meer mensen dit jaar naar kantoor terugkeren, zijn er ook velen die geheel of gedeeltelijk in het thuiskantoor blijven. Als je een van diegenen bent die dit jaar terugkeren naar kantoor, zul je te maken krijgen met een veranderd dagelijks leven, anders dan je gewend bent van voor de corona.

Dit is een nieuwe norm voor kantoorwerk. We zullen weer een aantal dingen kunnen doen die we in het thuiskantoor hebben gemist. Bijvoorbeeld een praatje maken bij de koffieautomaat, lunchen met collega's of eens op een professionele manier met elkaar van gedachten wisselen. Tegelijkertijd zullen verschillende nieuwe dingen en initiatieven deel gaan uitmaken van het dagelijkse leven op kantoor.

Acht zaken die deel gaan uitmaken van het nieuwe dagelijkse leven op kantoor

1. Hygiëne en afstand

Handen wassen, ontsmetten en op gepaste afstand van elkaar blijven, is een gewoonte geworden, een vast onderdeel van ons dagelijks leven. We halen er zelfs een beetje onze neuzen bij op als we er aan denken hoe het vroeger was. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat de nieuwe gewoonten niet zullen worden voortgezet in de nieuwe kantooromgeving.

De ontsmettingsdispensers zullen hoogstwaarschijnlijk nog steeds te vinden zijn als het gaat om de verschillende contactoppervlakken op kantoor – vooral bij de ingangen en in de kantine. Net zoals de meeste mensen meer aandacht zullen besteden aan het achter zichzelf schoonmaken en opruimen.

Daarnaast kunnen we verwachten dat we automatisch meer afstand tot elkaar zullen houden, zowel aan de bureaus als in de vergaderzalen. We zullen er bij het reserveren van vergaderruimtes meer alert op zijn of er voldoende ruimte is voor alle deelnemers aan de vergadering.

2. Hybride werkplekken

Uit een studie van Kantar Gallup blijkt dat de productiviteit niet is gedaald tijdens de lange periodes van thuiswerken. In sommige gevallen blijkt zelfs dat de productiviteit is toegenomen. Men kan zich dan ook voorstellen dat het in de toekomst de normaal wordt met een mix tussen werken op afstand en werken op kantoor.

De werkplek wordt zo een hybride, waarbij je alle voordelen van respectievelijk werken op kantoor en werken op afstand combineert.

Volgens zowel Cushman & Wakefield als Prior+Partners zullen we ook verschillende kleinere kantoorgemeenschappen zien waar je als werknemer met werk op afstand kan binnenvallen en je dagtaak kan uitvoeren.

Dergelijke kantoren zullen doorgaans dichter bij de woningen van de werknemers liggen, zodat de rit in het ochtendverkeer kan worden vermeden.

Lees ook: Klaar voor de hybride werkplek?

3. Meer technologie en innovatie

In het verlengde van de toegenomen aandacht voor hygiëne, zullen we ook een trend zien naar meer technologie en innovatie als het gaat om het kantoorleven van alledag.

In een artikel heeft ZDNet een aantal voorspellingen van experts over de toekomstige kantoorruimte gebundeld. Verschillende van hen zijn het erover eens dat we over het algemeen meer technologie en innovatieve oplossingen zullen zien in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld meer stembediening en sensoren, waardoor we contactoppervlakken zoals deurklinken, het koffiezetapparaat en dergelijke niet meer hoeven aan te raken.

4. Gedeelde werkplek

Hoe meer werknemers elders zitten, hoe meer lege bureaus er in het kantoor zullen zijn. Op dagelijkse basis zijn er niet zoveel bureaus nodig als normaal. Om de ruimte en de bureaus zo efficiënt mogelijk te gebruiken – en van sommige onderdelen niet te veel of te weinig te hebben – zullen meer bedrijven kijken naar de mogelijkheden van gedeelde bureaus. Het zullen vooral bedrijven zijn die het werknemers gemakkelijk maken om zowel het een als het ander te kiezen, die succes zullen hebben met de hybride banen van de toekomst.

Bedrijven als IBM en E&Y zijn twee van de bedrijven die de hybride versie van kantoorwerk nu al stevig omarmen. Ze bieden werknemers een flexibele oplossing, en IBM heeft onder andere een beleid ontwikkeld voor werken op afstand, zodat alle richtlijnen duidelijk zijn.

Lees ook: Gebruik je de juiste apparatuur? De setup voor je flexibele werkplek

Beleid is één manier om dingen aan te pakken, Apps zijn een andere. Apps als Parkanizer en Officespace bieden oplossingen juist voor de gedeelde werkplek Ze laten werknemers hun bureau reserveren op kantoor, zodat er plek is voor de persoon in kwestie als hij of zij arriveert. En tegelijkertijd is er op de werkplek controle over het aantal werknemers dat die dag op kantoor is.

New call-to-action

5. Meervoudige digitale vergaderingen

Een ander punt dat meespeelt bij de voortzetting van de hybride werkplek is dat we veel digitale vergaderingen zullen blijven zien. Vooral de kleinere vergaderingen, waarbij een reis door het hele land voor slechts 60 minuten gesprek ineens erg overdreven lijkt, zullen blijvend vervangen worden door online versies.

We zijn gewend geraakt aan de digitale vergaderingen, die ons hebben laten zien dat niet alle vergaderingen fysiek gehouden hoeven te worden om resultaten te boeken.

Met de vele digitale vergaderingen die tijdens de lange perioden van thuiswerk zijn gehouden, zijn we nu handig geworden in het technische gedeelte met camera, schermdeling, mute/onmute, enz. En omdat we geen tijd hoeven te besteden aan het in de vingers krijgen van de techniek en tegelijkertijd de transporttijd kunnen vermijden, zodat we snel verder kunnen met onze werkzaamheden en kunnen handelen naar de afspraken uit de vergadering, zullen de vergaderingen efficiënter verlopen.

Lees ook: Kent u de regels voor het thuiskantoor anno 2020?

6. Betere samenwerkingsmogelijkheden tussen locaties

Door de toename van het aantal digitale vergaderingen, en het online werken in het algemeen, zijn we beter geworden in het samenwerken over de locaties heen, wat de kwaliteit van de digitale samenwerking ten goede is gekomen.

Het gaat niet alleen om betere microfoons en camera's in de vergaderruimtes, maar ook om de mogelijkheid om whiteboards en dergelijke te gebruiken, waarbij je online kunt samenwerken door hetzelfde digitale whiteboard te benutten. Iets wat vooral wordt ingezet in verband met brainstorming en andere ontwikkelingstaken.

Je hoeft niet meer in dezelfde ruimte te zitten om samen te werken om resultaten te creëren, te ontwikkelen en innovatief te zijn.

7. IoT-technologie die de productiviteit verhoogt

Tegenover ZDNet zegt Richard Kauntze, CEO van de British Council for Offices, dat het steeds populairder zal worden om slimme technologie en andere maatregelen te gebruiken die het dagelijks leven op kantoor beter maken. Het zal ertoe bijdragen dat werknemers meer tijd op kantoor doorbrengen.

De technologie past zich aan de werknemers aan, zodat de hele kantoorervaring wordt verbeterd. Het kan bijvoorbeeld gaan om slimme Led-verlichting die zich automatisch aanpast aan de temperatuur in het kantoor of het natuurlijke daglicht.

Het verbetert de positieve kantoorervaring voor werknemers en het heeft een goede invloed op de productiviteit en de arbeidstevredenheid. Het is een win-win voor bedrijf en werknemer.

8. Het kantoor als sociale ontmoetingsplaats

Hoewel een groot deel van het werk voor velen buiten kantoor op afstand zal plaatsvinden, zal het fysieke kantoor nog steeds de ontmoetingsplaats zijn voor het sociale aspect en voor het delen van kennis.

Maar wel onder nieuwe voorwaarden, zoals je in de vorige punten hebt kunnen vaststellen. De gezellige praatjes bij de koffieautomaat en de lunch in de kantine zullen het kantoor nog steeds tot middelpunt maken van het sociale aspect van het leven als kantoorwerker.

Ergonomie

De voordelen van een gecentreerde muis

Ergonomie

Het verband tussen ziekteverzuim en ergonomie

Ergonomie

Hoe een gecentreerde muis je kan helpen ziekteverzuim terug te dringen