« Terug naar de blog
Ergonomie

Zorg voor volledige controle over je precisiewerk met een verticale muis

Zorg voor volledige controle over je precisiewerk met een verticale muis

Zeer gedetailleerd werk verrichten met een computermuis is niet altijd even gemakkelijk, en het uitvoeren van nauwkeurige handelingen kan vaak een uitdaging zijn.

Er zijn veel voordelen aan het vervangen van de klassieke muis door een verticale muis zoals de Unimouse. En een van de vele voordelen is dat je meer precisie kunt bereiken in je werk met een muis.

Voordelen van het bereiken van meer precisie in je werk:

  • Je bespaart tijd en wordt efficiënter
  • Je levert werk van hogere kwaliteit
  • Je wordt beter in je werk

Daarom krijgt u maximale precisie in uw werk met een verticale muis

De geavanceerde sensor in de Unimous zorgt voor probleemloze prestaties op vrijwel elk oppervlak, en met maar liefst tien verschillende cursorsnelheden kun je precies in het tempo werken dat bij jou past.

Doordat je nauwkeuriger wordt in je werk, win je automatisch aan tijd. We kennen het allemaal maar al te goed, dat meerdere keren met de muis op het verkeerde symbool klikken, en vervolgens tijd verspillen met het opnieuw doen van het werk, of te lang door blijven slepen met één bepaald onderdeel.

New call-to-action

Vooral voor verrichtingen waarbij je je moet concentreren en focussen om de juiste muisklik te maken, kan het een verademing zijn om te werken met een muis die vanaf de eerste poging nauwkeuriger is en die gemakkelijker te bedienen is, omdat hij ergonomisch beter in de hand ligt.

Lees ook: Geen pijn meer met een verticale muis

Het is niet alleen dat de muis preciezer werkt, maar ook je werkhouding zorgt ervoor dat je hand beter werkt, en dus veel nauwkeuriger presteert. Het feit dat je niet je hand, arm en nek aanspant, betekent dat je door te ontspannen automatisch nauwkeuriger gaat werken.

Het is vaak het zittend precisiewerk dat in eerste instantie aanleiding geeft tot een tenniselleboog (laterale epicondylitis), en daarom zal vooral degene die veel precisiewerk met een muis doet, er baat bij hebben om dagelijks een ergonomische muis te gebruiken. 

Een muis is niet zomaar maar een muis

Als het voor jou belangrijk is dat het gebruikte "gereedschap" tiptop in orde is wanneer je kookt, naar de kapper gaat, schoonmaakt of thuis praktische klusjes doet, dan zou het vreemd zijn als dat niet het geval was wanneer je achter je dagelijkse werkinstrument – de computer – zit.

Een muis is niet zomaar een muis. De juiste muis zorgt ervoor dat je goed zit en je werk met meer precisie uitvoert, wat eigenlijk heel logisch is. Het is waarschijnlijk niet iets waar de meeste mensen dagelijks aan denken als ze achter de computer zitten.

Naast nauwkeuriger kunnen werken, heeft een verticale muis nog een aantal andere voordelen voor jou die dagelijks achter de computer zit.

Lees er hier meer over.

Probeer 14 dagen gratis

Insider

Terug naar kantoor in 2021? Hier zijn acht dingen die veranderd zullen zijn

Werkomgeving

Klaar voor de hybride werkplek?

Ergonomie

Ergonomie op kantoor: Hoe je het op de agenda zet