« Terug naar de blog
Ergonomie

Voordelen van een verticale muis

Lees hier over alle voordelen van een verticale muis

Het is niets nieuws dat het gebruik van de klassieke muis zoals we die kennen, schade veroorzaakt die langdurig kan zijn, en waar je moeilijk van af komt. Een verticale muis is ergonomisch ontworpen en zorgt er dus voor dat je onder de best mogelijke omstandigheden werkt.

Een verticale muis ziet er niet voor niets anders uit

Een ergonomische computermuis is ontworpen om meer comfort en natuurlijke werkhoudingen te creëren, in plaats van minimalisme en onnodige gaming features. Daarom zal het je waarschijnlijk opvallen dat een verticale muis er anders uitziet dan de muizen die je normaal gesproken ziet, en het is dit afwijkende ontwerp dat je op de lange termijn kan helpen beter voor jezelf en je lichaam te zorgen.

Wist je dat: 
"Twee op de drie kantoormedewerkers te maken krijgen met fysieke pijn op het werk, zoals pijn in de nek of pols"
Bron: De Deense vakbond HK Stat

De lijst met voordelen is lang

We hebben een aantal voordelen opgesomd die je kunt behalen door over te schakelen op een verticale muis. De lijst is lang, en daar is een goede reden voor – de verticale muis is zeer zorgvuldig ontworpen om de beste resultaten te boeken en de fysieke problemen te verlichten waarmee kantoormedewerkers vaak te maken krijgen.

New call-to-action

Het overstappen op een verticale muis levert je de volgende voordelen op:

  • Preventie en vermindering van pijn en overbelastingsblessures zoals nek- en polspijn
  • Vermijd extra ziekteverzuim op het werk
  • Je vermijdt de kosten van massage en fysiotherapie
  • Meer precisie in Je werk
  • Instelbare en ergonomische voordelen

Bron: Jarle Marheim HSE-consultant (gezondheid, veiligheid en milieu) in Noorwegen.

Voorkom en verminder letsel

Een verticale computermuis beschermt het lichaam zodat je verstoken blijft van vermoeide spieren en pijnlijke polsen. De meeste mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen, zijn bekend met malaise en een pijnlijk gevoel.  

Als je overschakelt op een verticale muis, ben je al snel van de klachten af, omdat de muis het lichaam beïnvloedt, en je dus ergonomisch correcter zit. Bovendien vermindert het de kans op overbelastingsblessures, die op de lange termijn kunnen leiden tot ziekteverzuim en chronische blessures zoals een tenniselleboog (laterale epicondylitis) of algemene spierpijn.

Lees ook: Wat is een muisarm en overbelasting door veel repeterende bewegingen?

Jarle Marheim, HSE-consultant in Noorwegen, zegt in verband met pijnpreventie: "Een verticale muis kan gunstig zijn om preventief te gebruiken, omdat je met deze muis een meer natuurlijke houding in de pols kunt aannemen. Het is aangetoond dat dit de meest voorkomende kantoorkwalen zoals pijn en ongemak in de onderarm en hand/vingers voorkomt."

"Tegelijkertijd werkt een verticale muis zoals de Unimouse op een manier dat je het gebruik van de muis meer varieert dan met een traditionele computermuis. Variatie is het belangrijkste waar elke kantoormedewerker zich op zou moeten richten als het gaat om het verminderen van pijn en blessures."

Voorkom extra ziekteverzuim op het werk

Het kan moeilijk zijn om efficiënt te zijn en te presteren op het werk als je vaak met ziekteverlof bent vanwege terugkerende pijn. De verticale muis helpt je gefocust te blijven op wat belangrijk is, namelijk je werk en je fysieke welzijn.

Voorkom de kosten van massage en fysiotherapie

Als de schade eenmaal is ontstaan, moet deze worden behandeld, wat zowel kostbaar als tijdrovend kan zijn. Van de ene kant is het een grote kostenpost om een fysiotherapeut te bezoeken, en van de andere kant kost het tijd en moet je vaak regelmatig weg om de behandeling effect te laten sorteren. De verticale muis helpt, zodat je tijd en geld aan iets anders kunt besteden.

Meer nauwkeurigheid in je werk

Naast het verminderen van ongemak en pijn, heeft de verticale muis ook invloed op de nauwkeurigheid van je werk. De muis is zo ontworpen dat je er veel gemakkelijker en sneller mee kunt navigeren en dus betere resultaten kunt behalen.

Lees ook: Zorg voor volledige controle over je precisiewerk met een verticale muis

Instelbare en ergonomische voordelen

De muis heeft werkelijk heel goede instelfuncties, wat onder andere betekent dat je minder druk op je pols krijgt als je de muis gebruikt, en dat je duim ook een natuurlijk rustpunt krijgt.  

In grote lijnen is een computermuis heel klein, maar het kiezen van de juiste muis kan zeer grote voordelen hebben voor jou en je welbevinden.

Ben je een van die mensen die last heeft van het klassieke kantoorwerk? Dan valt er nog veel meer te lezen over hoe een verticale muis kan helpen.

Probeer 14 dagen gratis

Insider

Terug naar kantoor in 2021? Hier zijn acht dingen die veranderd zullen zijn

Werkomgeving

Klaar voor de hybride werkplek?

Ergonomie

Ergonomie op kantoor: Hoe je het op de agenda zet