« Terug naar de blog
Ergonomie

Je hebt toch ook je telefoon uit de jaren 80 vervangen?

Je hebt toch ook je telefoon uit de jaren 80 vervangen?

Al tientallen jaren is er sprake van een ontwikkeling op het gebied van het interieur en de apparatuur op kantoor.

Denk je eens in dat we nog steeds dezelfde telefoons zouden gebruiken als in de jaren 80. Dat zou je je toch niet voor kunnen stellen!  

Wist je dat:
Dat de eerste draagbare mobiele telefoon 11,5 kg woog
Bron: Post & telemuseum Denemarken

Als we het hebben over de oude telefoons uit de jaren 80, lachen we, en denken we terug aan die grote lompe toestellen. Zowel wat betreft de vaste telefoons als de eerste mobiele telefoons die op de markt kwamen.

We zijn van grote onhandige telefoons naar een kleine smartphone gegaan die we altijd bij ons hebben in onze broekzak. En daar gaan we, want de technologie ontwikkelt zich razendsnel. En gelukkig maar.

De ontwikkeling van de computermuis  

Als we de ontwikkeling van de telefoon vergelijken met de ontwikkeling van de computermuis, kunnen we constateren dat het net zo ondenkbaar is om met een computermuis uit de jaren 80 te werken, als het gebruiken van een telefoon uit diezelfde tijd.

Het grappige van de computermuis is dat sommige mensen nog steeds hetzelfde type muis gebruiken dat in de jaren 80 werd ontwikkeld. En dat is toch echt niet meer van deze tijd.

Zoals met zoveel andere dingen, is er ook een ontwikkeling geweest in moderne ergonomische muizen. In de loop der tijd hebben kantoormedewerkers blessures aan arm en pols opgelopen, ook wel tenniselleboog (laterale epicondylitis) genoemd, door de hand gebogen te houden en de muis vast te klemmen. Daarom is de ontwikkeling van de muis net zo relevant als de ontwikkeling van de telefoon, omdat hiermee juist deze beschadigingen voorkomen worden.

De klassieke muis

Vele uren achter de computer met een klassieke muis kan pijn en langdurige schade veroorzaken. Als het letsel eenmaal is ontstaan, moet het worden behandeld met de juiste hulp van je arts of fysiotherapeut. Dat kan een langdurig proces zijn waar niemand op zit te wachten.

Wist je dat: 
"De overgrote meerderheid van werkblessures is te wijten aan de zeer elementaire omstandigheden rond het beeldscherm, de muis en het toetsenbord."
Bron:Deense Vereniging van Maatschappelijk Werkers

Aangezien er moderne ergonomische muizen zijn, kun je de oude klassieke muis beter vervangen en je lichamelijke gezondheid bevorderen.

Lees ook: Voordelen van een verticale muis

De moderne muis  

Het loont de moeite om te investeren in een moderne muis, omdat je daarmee schade kunt voorkomen die anders na verloop van tijd zou kunnen ontstaan bij het gebruik van een klassieke muis.

Onze Unimouse heeft verstelbare functies waarmee je de muis perfect op je hand en je behoeften kunt afstemmen. Met één enkele download krijg je de mogelijkheid om de zes knoppen op de muis zo in te stellen dat de functies bij jouw manier van werken passen.

Tegelijkertijd zorgt de verstelbare duimsteun ervoor dat je de muis op een ontspannen manier kunt vasthouden, wat betekent dat het pijn door het vastgrijpen en de druk op het wortelgewricht van de duim vermindert. Daardoor neemt het risico op overbelastingsblessures af. Dit is slechts een kleine greep uit de vele voordelen die het gebruik van een moderne muis biedt. 

Unimouse funktioner

De lijst van een moderne muis is langer dan je zou denken. Leer hier meer over de voordelen.

Insider

Terug naar kantoor in 2021? Hier zijn acht dingen die veranderd zullen zijn

Werkomgeving

Klaar voor de hybride werkplek?

Ergonomie

Ergonomie op kantoor: Hoe je het op de agenda zet