« Terug naar de blog
News

Marketing rocksterren, baanbrekers in de sociale media en coördinatie medewerkers kunnen ook een vriend nodig hebben

Creatieve mensen geven de voorkeur aan Unimouse

Voor sommigen betekent creatief werk dat ze vele uren voor de computer moeten zitten. Om ervoor te zorgen dat er geen energie wordt besteed aan pijn en ongemak, kan het goed zijn om een "vriend in nood" te hebben. Een Unimouse kan de vriend zijn die de druk op het lichaam vermindert en het verschil voor u maakt.

Het vele uren voor de computer zitten eist zijn tol van het lichaam en kan zich op verschillende plaatsen voordoen als pijn of ongemak, zoals bijvoorbeeld in de schouder, de pols of de nek. Dat is iets wat velen zouden kunnen herkennen. De pijn is niet beperkt tot specifieke werkfuncties of beroepsgroepen, maar kan iedereen beïnvloeden. De gemeenschappelijke eigenschap is dat het vooral diegenen treft die vele uren per dag voor de computer zitten.

Zo heeft de Unimouse fotograaf Adrian Storey geholpen de pijn in zijn pols te verlichten.

Om creatief en gedetailleerd werk te kunnen verrichten, heeft u de juiste hulpmiddelen nodig. Tegelijkertijd moet u uw lichaam gezond en pijnloos houden. Met een Unimouse krijgt u een precisie-instrument dat het gemakkelijk maakt om van houding te veranderen en zo de belasting en de pijn te verminderen.

"Trackballs en joysticks hielpen niet, dus besloot ik de Unimouse voor een 14-daagse gratis proefperiode te proberen. Het is niet de goedkoopste muis op de markt, maar ik ben blij dat ik het heb geprobeerd."

Pijn en ongemak als gevolg van werken met een muis is voor de meeste mensen lastig, maar voor freelancers kan het desastreus zijn, omdat de pijn ondraaglijk kan worden en het daardoor moeilijk wordt om te werken. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en zelfs kleine indicaties als waarschuwing te herkennen. Hoewel de diagnoses kunnen verschillen, zijn ze allemaal vervelend en moeten ze serieus genomen worden. Normaal gesproken adviseren wij u altijd contact op te nemen met uw werkgever of arboconsulent, maar als u een freelancer bent, heeft u die waarschijnlijk niet. In dat geval kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met uw huisarts om het probleem te achterhalen.

Laat u hier goed adviseren over werkergonomie.

Matt Faulkner, een nasynchronisatiemixer en geluidseditor, begon problemen te krijgen met de pezen in zijn hand die het hem moeilijk maakten om te werken. Het gebruik van een gewone computermuis werd uiteindelijk erg pijnlijk, dus probeerde hij enkele ergonomische alternatieven, die helaas niet geschikt bleken te zijn voor zijn taken.

De ervaringen van Matt zijn gebruikelijk in een industrie met veel freelancers. Als u geen toegang heeft tot een arboconsulent, zoals in een groot bedrijf, kan het verleidelijk zijn om te gaan shoppen voor oplossingen die pijnlijke aandoeningen zoals peesontsteking kunnen verlichten. Dat kan soms echter een dure aangelegenheid zijn.

"Trackballs en joysticks hielpen niet, dus besloot ik de Unimouse te proberen voor een 14-daagse gratis proefperiode", zegt Matt. "Het is niet de goedkoopste muis op de markt, maar ik ben blij dat ik het heb geprobeerd. Door het slimme ontwerp voelt het als een natuurlijk verlengstuk van mijn hand. Aan het einde van de proef heb ik hem gekocht, omdat hij de pijn die ik ondervond, verzachtte."

De 14-daagse gratis proefperiode van Contour Design is bedoeld om klanten zelf te laten beslissen of een ergonomische muis geschikt voor hen is. Een verticale muis zoals de Unimouse plaatst de hand in een meer natuurlijke handdrukstand, maar dat is voor velen een nieuwe manier van werken en vraagt wat tijd om te wennen.

"Het kostte me een paar dagen om er aan te wennen, alleen al vanwege het spiergeheugen door het gebruik van een gewone muis. Al gauw was ik weer op snelheid. Ik heb de neiging om hem vooral in de volledig rechtopstaande positie te gebruiken, wat perfect is voor het verlichten van mijn klachten. De gratis proefperiode gaf me de tijd die ik nodig had om te zien hoe ik ermee om kon gaan voordat ik hem kocht."

Lees hier meer over de Unimouse.

Of u nu een marketing rockster, baanbreker in de sociale media, coördinatie medewerker, gewone copywriter of iets heel anders bent, misschien moet u eens nadenken over hoe u werkt. Bij Contour geloven we dat de juiste hulpmiddelen het verschil kunnen maken als het gaat om de belasting die u op u lichaam uitoefent. Daarom hebben we de afgelopen 25 jaar producten ontwikkeld die de behoefte aan precisie en afwisseling combineren, zodat u uw energie kunt besteden aan creativiteit in plaats van pijn of ongemak te hebben als u uw computerwerk doet.

News

RSI: Carpale Tunnel & Polspijn

News

RSI: Tenniselleboog (laterale epicondylitis)