« Terug naar de blog
Thuiswerken

Ken je de regels voor je thuiswerkplek anno 2021?

Ken je de regels voor je thuiswerkplek anno 2021?

We weten allemaal dat thuiswerken geen nieuw fenomeen is. Toch is het in 2021 een belangrijk onderdeel geworden van het leven van veel mensen: een thuiswerkplek heeft in vrijwel elke woning zijn intrede gedaan. Het is niet langer iets waar uitsluitend zelfstandigen mee te maken krijgen. Ook werknemers in loondienst ervaren nu dat hun thuiswerkplek enige ruimte in hun eigen huis in beslag neemt, of dat het aan de juiste ruimte ontbreekt. Dat kan een uitdaging zijn als de ruimte krap is, en het thuiswerken niet iets tijdelijks is. 

Eisen die worden gesteld aan de ergonomie op de thuiswerkplek

Als je reguliere kantoorruimte op de juiste manier is ingericht met goede ergonomische hulpmiddelen, is het geen probleem als je een dag of twee per maand vanuit huis werkt. Zelfs als de hulpmiddelen waarover je thuis beschikt beperkt zijn. Als je echter een afspraak met je werkgever maakt over voltijds of deeltijds thuiswerken op een niet-tijdelijke basis, moet je thuiswerkplek aan dezelfde eisen voldoen als je werkplek op kantoor. Dit betekent dat je werkgever moet zorgen voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van zijn thuiswerkers. 

 Lees hier meer over de Nederlandse wetgeving op het gebied van thuiswerken

Wij vertellen je graag meer over hoe een thuiswerkplek anno 2021 ontworpen moet worden.

  • Het meubilair moet geschikt zijn voor de werkzaamheden die je uitvoert. Veel mensen werken aan de eettafel. Als er genoeg ruimte is voor al je IT-apparatuur en er voldoende beenruimte is onder de tafel, kan dit goed werken. Je kunt het probleem van een niet in hoogte verstelbare tafel omzeilen door af en toe op te staan en bijvoorbeeld je laptop op een paar boeken of strijkplank te plaatsen. Het is echter wel verstandig om een stoel te hebben die in verschillende standen kan worden ingesteld. Als je die niet hebt is het sleutelwoord nog steeds variatie. Daarom is het belangrijk om overdag een paar keer van stoel te wisselen
  • Goed licht is essentieel. Daglicht is heel belangrijk, maar het mag niet verblinden. Investeer in een goede bureaulamp met dimmer, indien nodig
  • Zorg ervoor dat je de ruimte overdag ventileert, zodat er voldoende zuurstof in en rondom je thuiswerkplek is
  • Als je primaire werktool een computer is, zijn er verschillende dingen waar je je bewust van moet zijn. Heb je een extern beeldscherm, een extern toetsenbord en een externe muis? Zo niet, vraag dan eerst aan je werkgever of hij deze beschikbaar kan stellen. Een extern toetsenbord en muis zijn het belangrijkst, omdat je bijvoorbeeld met wat dikke boeken of een laptopstandaard je laptopscherm op ooghoogte kunt brengen. Op die manier ontlast je je nek en schouders, omdat je minder naar beneden kijkt. Een extern toetsenbord en een externe muis zijn echter een must omdat je handen en armen veel te schuin zullen staan als je laptop op ooghoogte staat. Om het totaalplaatje van de ergonomische thuiswerkplek compleet te maken, kun je het gebruik van een gecentreerde muis overwegen. Dit ontlast de veelvoorkomende "muisarm", omdat je de muis met beide handen voor je lichaam gebruikt. Een RollerMouseRed is verkrijgbaar in een draadloze versie. Hierdoor is het makkelijk om de muis van en naar kantoor mee te nemen.  

Wil je een Rollermouse Travel Kit voor uw thuiskantoor uitproberen?

New call-to-action

Financiële wetgeving inzake thuiswerken

Niet alleen op het gebied van gezondheid, veiligheid en ergonomie gelden er belangrijke regels met betrekking tot thuiswerken. Ook kan er sprake zijn van financiële voordelen welke je misschien nog niet hebt meegenomen in je economische berekeningen nadat je thuis bent gaan werken.

We zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Vanaf 1 januari 2022 mogen werkgevers hun thuiswerkende medewerkers een vergoeding van maximaal twee euro per dag geven. Dit bedrag is door het kabinet vastgesteld op basis van onderzoek door het Nibud. Hieruit bleek dat thuiswerkende werknemers ongeveer twee euro per dag kwijt zijn aan water- en elektriciteitsverbruik, verwarming, koffie en thee en toiletpapier.
  • Je hebt recht op een internetvergoeding als een internetaansluiting cruciaal is om vanuit huis te kunnen werken. Ook kan je werkgever jou een telefoon en/of telefoonabonnement geven via de werkkostenregeling.
  • Werkgevers kunnen belastingvrije middelen geven om thuiswerken mogelijk te maken. De werkgever kan het materiaal kosteloos ter beschikking stellen. Stop je met je baan, dan lever je de spullen weer in  
  • Heb je geen ruimte voor een werkplek in huis, maar kan je ook niet naar kantoor komen? Dan kan de werkgever een flexwerkplek ter beschikking stellen. Deze ruimte moet voldoen aan de arbo-eisen. De werkgever betaalt een bedrag per dag, week of maand voor het gebruik van de ruimte. Deze kosten zijn aftrekbaar.

Zoals je ziet gelden er een aantal regels waar jij en je werkgever van op de hoogte moet zijn als het gaat om je thuiswerkplek. Zowel fysiek als financieel. Rekening houden met deze regels kan een positief effect hebben op je dagelijkse werk.

Ergonomie

Thuiswerken: dit zijn de regels die je moet weten

Ergonomie

De voordelen van een gecentreerde muis

Ergonomie

Het verband tussen ziekteverzuim en ergonomie