« Terug naar de blog
Insider

Hoe maak je de overgang van een Hollywoodfilm naar het dagelijks leven?

Hoe maak je de overgang van een Hollywoodfilm naar het dagelijks leven?

Als je vorig jaar een nieuwsuitzending of krantenartikel uit de eerste maanden van 2020 had gezien, zou je waarschijnlijk gedacht hebben dat het een nieuwe Hollywoodfilm of sciencefictionboek was. De surreële realiteit die het uitbreken van de coronacrisis op ons heeft losgelaten, heeft nog dagelijks invloed op velen van ons nog, want we worden elke dag gebombardeerd met cijfers, statistieken en verhalen over de crisis uit de hele wereld. Er is veel op zijn kop gezet en we moeten allemaal onze weg vinden in deze nieuwe realiteit.

De coronacrisis betreft meer dan alleen het gevreesde virus. Het gaat ook over alle andere crises die zijn ontstaan; of het nu gaat om de torenhoge werkloosheidscijfers, de enorme economische crisis waarin we terecht komen, de uitdagingen op het gebied van IT-beveiliging die samenhangen met het feit dat bedrijven hun werknemers naar huis moeten sturen om te werken, de noodzaak om miljoenen thuiswerkplekken te scheppen of andere uitdagingen.

Gelukkig horen we ook positieve verhalen. Verhalen over overleven, over liefdadigheid en over nieuwe arbeidsmogelijkheden in een veranderende wereld. Bedrijven verschuiven hun productie, waardoor ze op hun beurt banen en inkomsten kunnen behouden. De Deense verzekeringsmaatschappij TopDanmark heeft een aanzienlijke daling van het ziekteverzuim gekend, van meer dan 3 procent tot minder dan 1,8 procent nadat ze hun 2300 werknemers naar huis stuurden om te werken.

De totstandkoming van een groot aantal nieuwe thuiswerkplekken is gepaard gegaan met enorme investeringen in IT-systemen en apparatuur. Bovendien heeft het veel bedrijven ertoe gebracht om na te denken over hoe ze ook na de crisis het beste van deze veranderingen kunnen profiteren en welke veranderingen ze in de toekomst moeten doorvoeren.

De thuiswerkplek in het algemeen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze geen fysieke belasting vormt voor werknemers in het bijzonder, is de belangrijkste focus van Contour Design en de kern van onze competentie. Het maakt niet uit waar u werkt, thuis, op kantoor of in een heel andere ruimte, de manier waarop u zit, uw houding, is van groot belang. Daarom is de kantoorergonomie belangrijk, ook als u niet op kantoor bent.

Verbeter uw mobiele werkplek met een Travel Kit.

De ergonomie van uw thuiskantoor kan variëren afhankelijk van uw mogelijkheden en omgeving. Als u bijvoorbeeld een kamer heeft waar u uw thuiswerkplek vast kunt inrichten, kunt u gemakkelijker de reguliere richtlijnen voor het inrichten van een werkplek volgen. Maar als u bijvoorbeeld gedwongen bent om uw eet of keukentafel te gebruiken voor uw werk, dan heeft u apparatuur nodig die eenvoudig op te stellen en af te breken is. Bij Contour Design hebben we de afgelopen 25 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van ergonomische apparatuur die het lichaam zo min mogelijk belast wanneer u lange uren achter de computer moet werken. Uiteraard hebben we ook een oplossing voor de thuiswerkplek. Met een Contour Travel Kit krijgt u ergonomie in een draagbare versie.

Hoe maak je de overgang van een Hollywoodproductie naar het dagelijks leven? Dat is een vraag die we de komende maanden hopen te beantwoorden.

Ergonomie

De voordelen van een gecentreerde muis

Ergonomie

Het verband tussen ziekteverzuim en ergonomie

Ergonomie

Hoe een gecentreerde muis je kan helpen ziekteverzuim terug te dringen