« Terug naar de blog
News

Hoe actief kan ik zijn als ik elke dag op kantoor zit?

Het is een vraag die veel mensen zich stellen. De meeste mensen worden zich meer bewust van de risico's die gepaard gaan met zittend werk, en hebben ook de wens om lichamelijk actiever te zijn, maar hoeveel beweging is er nodig, en hoe wordt het onderdeel van het dagelijks leven?

Zelfs als u vele uren op kantoor achter de computer doorbrengt, kunt u er voor zorgen dat u toch wat beweging krijgt. Het vergt een zekere vastberadenheid en doorzettingsvermogen, maar het kan wel.

Bekijk wat CBS Nieuws medewerker Dr. David Agus zegt over beweging en waarom het belangrijk is om te blijven bewegen gedurende de dag.

 

Pak alle hulp die u krijgen kunt. Hoe meer hoe beter.

Het is niet altijd gemakkelijk om gewoontes te veranderen. Daarom is het een goed idee om alle hulp die u kunt krijgen te accepteren als u uw doel wilt bereiken. Bij Contour Design weten we dat beweging en variatie onmisbare elementen zijn voor een goede, gezonde werkdag. We benadrukken daarom dat onze producten een hulpmiddel moeten zijn om beweging en variatie een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven voor de computer te maken, en juist om dat te doen zijn onze producten ontworpen. Maar ook al zijn onze producten ontworpen om u te helpen, toch is het van essentieel belang dat u actief werkt aan het veranderen van uw gewoontes, als u meer beweging in uw werkdag wilt integreren.

Lees ook onze "Vijf eenvoudige stappen voor een gevarieerde werkdag".

 

Hoe verandert u uw gewoontes?

Gewoonten zijn moeilijk te veranderen, zelfs die waarvan u weet dat ze goed voor u zullen zijn. We raden u daarom aan om te proberen nieuwe goede gewoontes te associëren met reeds bestaande gewoontes.

Hier zijn enkele voorbeelden van dingen die u zou kunnen doen:

  • Begint u uw werkdag altijd met het halen van een glas water of een kopje koffie? Besluit dan om het altijd te halen uit het waterreservoir of de koffiemachine die het verst van u verwijderd is. Kies daarbij voor een klein glas of kopje, zodat u sneller geneigd bent om weer op te staan.
  • Als u in een gebouw met meerdere verdiepingen werkt, zou u de trap kunnen nemen. Misschien niet helemaal naar boven, maar in ieder geval een deel ervan.
  • Als u naar uw werk rijdt, kunt u iets verder van de ingang parkeren dan u gewoonlijk doet - ook dat geeft u wat meer beweging.
Ergonomie

De voordelen van een gecentreerde muis

Ergonomie

Het verband tussen ziekteverzuim en ergonomie

Ergonomie

Hoe een gecentreerde muis je kan helpen ziekteverzuim terug te dringen