« Terug naar de blog
Ergonomie

Geen pijn meer met een verticale muis

Geen pijn meer met een verticale muis

We hebben goed nieuws voor je. Met een verticale muis kun je de pijn kwijtraken die je hebt bij het werken met een muis.


Veel mensen ervaren pijn bij het werken met een muis

Bent je een van die mensen die pijn heeft bij het werken met een muis? Velen hebben dit ondervonden en ervaren het nog steeds.

Sterker nog, twee op de drie kantoormedewerkers ervaren fysieke pijn op het werk, zoals nek- of polspijn. Volgens de Deense vakbond HK Stat.

Wist je dat: :
"De meest voorkomende aandoeningen die optreden bij verkeerd gebruik van computermuizen een tenniselleboog (laterale epicondylitis) en algemene spierpijn zijn."
Bron: Jarle Marheim, HSE-consultant (gezondheid, veiligheid en milieu)"

Jarle Marheim, HSE-consultant in Noorwegen, verwoordt de meest voorkomende pijnen op de werkvloer, daar waar veel met computermuis en toetsenbord wordt gewerkt:

  • "Pijn in de onderarm en pols komt vrij vaak voor bij degenen onder ons die veel met een toetsenbord en computermuis werken. Het kan gaan om wat we in de volksmond een tenniselleboog noemen, of om algemene spierpijn die optreedt als gevolg van monotoon werk waarbij men te lang in dezelfde houding zit."
  • "Je kunt ook pijn en een vervelend gevoel in de schouder en nek krijgen, omdat de verkeerde houding in de hand/arm zich naar boven voortplant, waardoor we vaak weer een andere verkeerde houding aannemen".
  • "Lichamelijke pijn vermindert de kwaliteit van leven en voor sommigen wordt het iets wat hun leven voor langere tijd beheerst."
  • "Velen van ons oefenen een zittend beroep achter de computer uit, waarbij we overdag niet genoeg van houding veranderen. Dat nestelt zich in het lichaam, en het kan moeilijk zijn om de kwalen die daardoor ontstaan weer te herstellen en kwijt te raken."

Maar er is iets wat je kunt doen om pijn te voorkomen in die delen van het lichaam die gedurende de dag het meest belast worden, namelijk hand, arm en nek.

Als je dit aantrekkelijk vindt klinken, lees dan even verder, want een verticale muis kan dit verhelpen.

Hoe kan een verticale muis pijn verlichten en blessures voorkomen?

Werkhoudingen zijn de alfa en omega als het op ergonomie aankomt, en zorgen ervoor dat je meer energie overhoudt na een lange werkdag. Bron: Jarle Marheim HSE-consultant in Noorwegen.

De drie belangrijkste functies die pijn verlichten en blessures voorkomen zijn:

  • De hoek
  • Ondersteuning voor de duim
  • Gepersonaliseerde instellingen

De hoek is cruciaal

Het echt slimme van een verticale muis is dat je de hellingshoek in elke hoek van 35 tot 70 graden kunt instellen en dus gedurende de dag van positie kunt veranderen. Daarom is deze muis een geweldige oplossing voor het verlichten van pijn bij het werken met uitgerekend een muis.

Steun voor de duim

De verstelbare duimsteun kan in alle richtingen worden gekanteld, naar buiten / naar binnen, naar boven / naar beneden, naar voren / naar achteren, en kan worden gedraaid. Deze functie vermindert dus pijn als gevolg van de greep en neemt de druk op het wortelgewricht van de duim weg, wat resulteert in minder overbelastingsblessures. Bovendien kun je de muis ontspannen vasthouden.

New call-to-action

 

Precies aan jou en je wensen aanpassen

Je kunt de muisknoppen naar wens aanpassen, en zo de werkpositie voor je hand krijgen die perfect bij je past. Na deze aanpassing heb je een volledig op maat gemaakte muis die volmaakt in je hand past.

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van een verticale muis, en je kunt er hier nog veel meer over lezen.

Probeer 14 dagen gratis

Insider

Terug naar kantoor in 2021? Hier zijn acht dingen die veranderd zullen zijn

Werkomgeving

Klaar voor de hybride werkplek?

Ergonomie

Ergonomie op kantoor: Hoe je het op de agenda zet