« Terug naar de blog
Ergonomie

Dit is waarom een ergonomische muis zijn investering waard is

Investeren in een ergonomische muis zal je op de lange termijn geld besparen, omdat het blessures en het daaruit voortvloeiende ziekteverzuim voorkomt.

Veel mensen denken dat een ergonomische muis een te grote investering is. Wij zijn echter van mening dat je op de lange termijn zult merken dat hij zijn geld (meer dan) waard is.
In eerste instantie kijken velen naar het prijskaartje en concluderen dat een ergonomische muis een te grote investering is. En ja, een ergonomische muis is vaak duurder dan een traditionele ouderwetse muis. Maar daar is natuurlijk een reden voor.

In dit artikel bekijken we waarom de prijzen van ergonomische muizen zijn zoals ze zijn, en waarom wij geloven dat jij het ook de investering waard zult vinden om je oude, gebruikte muis te vervangen door een ergonomische moderne muis.

Lees verder: Voorkom blessures en bespaar geld: het resultaat van een ergonomisch verantwoorde werkplek

Wat kost een ergonomische muis?

Wanneer je boodschappen doet – of het nu in de supermarkt is voor levensmiddelen of online voor kinderschoenen – is de prijs ongetwijfeld een van de eerste dingen waar je naar kijk. Dat ligt voor de hand. De meesten van ons willen weten hoeveel we moeten betalen, en willen zeker weten dat de prijs in orde is, voordat we het product in het mandje leggen.

Wat je moet betalen, wordt echter in de eerste plaats bepaald door wat je individuele behoeften zijn, en daarom hangt de prijs af van welke muis je uiteindelijk kiest. Het ene type ergonomische muis – en dus ook de prijs – is perfect voor je collega, terwijl een andere muis met een andere prijs perfect is voor jou.

Uiteindelijk gaat het er dus om de juiste muismatchs te vinden.

New call-to-action

Maar voordat we aan de eigenlijke muismatch beginnen, vatten we de koe bij de horens, en proberen we antwoord te geven op het deel van de vraag dat vaak als eerst gesteld wordt, namelijk: waarom zijn ergonomische muizen "zo" duur?

Het korte antwoord is dat de prijs wordt bepaald op basis van de kwaliteit, en het werk en de hoeveelheid onderzoek dat aan het product ten grondslag ligt.

En nu terug naar de keuze van de muis.

Als je problemen hebt met pijn in je schouder en nek, dan is een gecentreerde muis waarschijnlijk de juiste keuze voor jou. Als je daarentegen het meeste last hebt van pijn in je pols of in je vingers, dan is een verticale muis vermoedelijk een betere oplossing voor je.

Maar eerlijk gezegd is de juiste match net zo individueel als je ontbijtvoorkeuren – de een wil yoghurt met muesli, de ander havermout met melk, een derde wil gewoon een boterham, en een vierde wil helemaal niets.

Daarom raden we je aan, in overeenstemming met de Deense Arbeidsinspectie, om de verschillende opties uit te proberen, voordat je een beslissing neemt. Dat geeft je de beste basis om te investeren in de ergonomische muis die het beste bij je past.

Probeer gratis en geheel vrijblijvend een ergonomische muis

Is een ergonomische muis de investering waard?

Bij Contour Design doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het geld dat jij of je bedrijf uitgeeft aan ergonomie, zo verstandig mogelijk wordt besteed.

Daarom is kwaliteit in materiaalkeuze absoluut fundamenteel voor onze producten. Dit betekent dat onze muizen lang meegaan en niet vervangen hoeven te worden, voordat je de tijd hebt gehad om tien keer op copy-paste te drukken en je je nieuwe muis hebt leren kennen. En dat is ook de reden waarom wij een garantie van twee jaar geven en een gratis proefperiode aanbieden.

Een ander absoluut doorslaggevend punt in onze producten is natuurlijk de ergonomie. Mensen zijn verschillend, en daarom zijn de behoeften ook verschillend.

Een belangrijk aspect van een goed ergonomisch product is de mogelijkheid tot variatie tijdens het gebruik. Net zoals je met een in hoogte verstelbaar bureau de hoogte moet kunnen verstellen, en moet kunnen opstaan en gaan zitten zoals het je uitkomt, moet je ook je muis en je werk met de muis naar behoefte kunnen aanpassen, het liefst meerdere keren per de dag. En dat kun je met onze producten.

Bij het instellen van je Contour Design product kun je advies krijgen via onze producthandleidingen of door contact op te nemen met ons supportteam.

Het voordeel van ergonomisch correct werken, is minder overbelastingsblessures, en dus minder ziekteverzuim. Want ook al is het niet uitgesproken gevaarlijk om achter een computer te werken, toch kunnen vergrendelde werkhoudingen, die vaak een gevolg zijn van verkeerde apparatuur, een verkeerde belasting vormen en pijn veroorzaken in de nek, schouders, rug, polsen en vingers.

Goede ergonomische apparatuur is een langetermijninvestering

Ziekteverzuim is zowel duur als vervelend. Dat is voor iedereen snel duidelijk.

Duur voor het bedrijf dat niet alleen het loon betaalt aan de zieke werknemer, maar vaak ook iemand anders moet inhuren en betalen, die de plaats van de zieke werknemer inneemt.

Vervelend voor de werknemer die pijn lijdt door zoiets simpels en vaak volkomen vanzelfsprekends als het uitvoeren van zijn job.

FINAL_NL_Sickleave_infografikDaarom is het ook duidelijk dat beide partijen ziekteverzuim willen voorkomen. En hier kan een investering in een goede ergonomische inrichting van de werkplek uitkomst bieden. Vooropgesteld natuurlijk dat het ziekteverzuim of de pijn veroorzaakt wordt door verkeerde ergonomische omstandigheden.

Goede ergonomische voorzieningen kunnen helpen om letsel te voorkomen of om pijn die al ontstaan is te verlichten.

Download onze Ergonomische checklist en neem je werkplek onder de loep.

Met andere woorden. De juiste ergonomische investering kan de beste investering zijn voor zowel bedrijf als werknemer.

Wist je dat:
Om op je werk ergonomisch correct te zitten en overbelasting van nek, schouders en armen te voorkomen, moet je onder andere je armen dicht bij je lichaam hebben en je handen voor je lichaam.
Skærmarbejde, Danske Fysioterapeuter 2008 (artikel over werken achter een beeldscherm in het vakblad van Deense fysiotherapeuten).

De prijs op het prijskaartje is één ding. Een andere is wat je riskeert te moeten betalen aan verloren arbeid en mogelijk ziekteverzuim als je niet investeert in preventie en goede ergonomie.

Insider

Terug naar kantoor in 2021? Hier zijn acht dingen die veranderd zullen zijn

Werkomgeving

Klaar voor de hybride werkplek?

Ergonomie

Ergonomie op kantoor: Hoe je het op de agenda zet