« Terug naar de blog
News

De RollerMouse is als een kinderei voor architecten

Als u een architect of een technisch ontwerper bent, brengt u waarschijnlijk vele uren per dag achter uw computer door. Waarschijnlijk heeft u ook veel taken die het werken op meerdere schermen tegelijk vereisen en taken waarbij details en precisie belangrijk zijn. Maar heeft u de juiste hulpmiddelen ter beschikking om adequaat te kunnen werken? U heeft misschien zowel een touchpad als een tekenbord, maar hoe zit het met een RollerMouse?

De meesten van ons, die vele uren voor de computer werken, maken periodes door waarin we spanning voelen in onze muisarm, dat wil zeggen de arm die de muis hanteert. Het kan een gevoel van ongemak of pijn zijn, en het kan gevoeld worden van je vingertoppen tot je nek en schouders. Het beïnvloedt de efficiëntie en de arbeidsvreugde en kan ook grote gevolgen hebben voor uw werk in het algemeen. En daar komt de RollerMouse in beeld.

Vanuit het oogpunt van een architect gezien is de RollerMouse als een kinderei en heeft het drie grote voordelen ten opzichte van een gewone computermuis: ergonomie, afwisseling en efficiëntie.

  • Ergonomie: u zit automatisch in een goede en ergonomische werkhouding, omdat de muis gecentreerd voor u staat.
  • Afwisseling: u gebruikt beide handen waardoor u meer varieert en minder belast wordt.
  • Efficiëntie: u werkt sneller en efficiënter met behulp van de slimme functies.

Voor David Carlsson, die werkt met visualisaties en architecturale toepassingen in 3D, kwam de RollerMouse hem te hulp toen hij door pijn zijn arm niet meer kon optillen. "De RollerMouse zorgt voor een gelijke belasting van de handen en ontlast armen en schouders. Ik hoef nooit mijn hand op te steken zoals bij een gewone muis. Mijn armen worden perfect stil gehouden terwijl ik werk en ik hou ook mijn rug recht. Dat stelt me in staat om zowel sneller als nauwkeuriger te werken. In feite is het mijn hand die me beperkt. Met een RollerMouse rem ik met één hand en bedien ik met de andere in plaats van alle bewegingen met één hand uit te voeren. Ik kan me niets voorstellen dat ergonomischer is."

Lees hoe de RollerMouse David hielp om zijn pijn te verlichten

 

De slimme functies maken het werk efficiënter

Voor David en vele anderen in de grafische branche zijn het de scrollbar en de slimme functies, zoals gemakkelijk toegankelijke kopieer-/plakknoppen en de mogelijkheid om de cursorsnelheid snel te veranderen, die het grote verschil maken. Videoproducent Kristian Baycroft is het daarmee eens:

"Na een tijdje kwam ik erachter dat ik door een aantal factoren sneller kon editen. Ten eerste omdat er slechts kleine bewegingen met een RollerMouse nodig zijn om de cursor over het scherm te bewegen. Het is misschien een kleinigheid, maar het maakt een groot verschil op de lange termijn. Ten tweede heeft de RollerMouse 'kopieer' en 'plak' knoppen die het allemaal een stuk makkelijker maken als ik iets moet kopiëren. Ik weet dat er ook sneltoetsen zijn, maar deze knoppen zijn sneller te gebruiken dan welke andere sneltoets ook. Ik vergeet ze soms te gebruiken, omdat ik er niet aan gewend ben, maar als ik het me herinner, bespaar ik tijd! De laatste reden waarom ik sneller edit met de RollerMouse is dat ik meer tijd kan besteden aan editen zonder een pauze in te lassen, omdat het veel comfortabeler is voor mijn handen. Het ergonomische ontwerp van de RollerMouse betekent dat je zowel de muis als het toetsenbord op een gezondere manier moet gebruiken. Ik herken nu misschien niet alle voordelen, maar ik ben er zeker van dat de 60-jarige ik me zal bedanken."

Lees waarom Kristian van mening is dat de RollerMouse een comfortabele muis is om te gebruiken

 

Nieuwe instrumenten vereisen aanpassing

Er bestaat geen twijfel over dat het een tijdje kan duren om je aan te passen, wanneer je van een gewone muis overstapt op een gecentreerde muis, zoals de RollerMouse. Het gaat allemaal om gewoontes. Als je eenmaal de eerste hindernis overwonnen hebt en ontdekt hebt hoeveel efficiënter je kunt werken, is het moeilijk voor te stellen om terug te gaan naar een gewone muis. Kristian legt het heel goed uit:

"Het installeren van de RollerMouse was heel eenvoudig, want je hoefde hem alleen maar aan te sluiten op een USB-poort. In het begin kon ik niet zo goed overweg met de RollerMouse, omdat die heel anders aanvoelde dan een gewone muis. Ik bleef naar rechts grijpen om mijn muis te pakken. Om de RollerMouse te kunnen gebruiken moest ik opnieuw leren hoe ik met een muis om moest gaan, maar ik leerde het snel. Na een paar dagen kon ik al goed met de RollerMouse overweg en kon ik hem net zo snel gebruiken als een gewone muis. Ik dacht niet dat ik zou wennen aan de RollerMouse, maar de nieuwigheid van het gebruik van zoiets anders maakte het bijna leuk om te doen en tegen de tijd dat dat gevoel wegviel, was ik al gewend geraakt aan de RollerMouse."

Bij Contour Design geloven we in onze eigen producten en met 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van ergonomische muizen en toetsenborden weten we wat werkt. We zijn dus niet bang om u een 14-daagse gratis proefperiode aan te bieden. Of u nu architect, technicus, grafisch ontwerper of videoproducent bent, of zelfs met getallen in Excel-sheets jongleert, wij weten dat de RollerMouse een groot verschil voor u kan maken in uw dagelijkse werk. Wil u een kinderei en bent u klaar om het verschil te ervaren? Bestel dan hier een gratis proefversie

Als u meer wilt lezen over de RollerMouse, klik dan op deze link

 

Feiten * over het gebruik van een rollerbarmuis:

  • 99 % zegt dat het gebruik van een centraal aanwijsapparaat de pijn en het ongemak heeft geëlimineerd.
  • 65 % is van mening dat ergonomische apparatuur hen helpt efficiënter te werken.
  • 54% heeft pijn ervaren in verband met het gebruik van een muis.

* Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Coxit PR in de Scandinavische regio onder 4.000 deelnemers.

 

Ergonomie

De voordelen van een gecentreerde muis

Ergonomie

Het verband tussen ziekteverzuim en ergonomie

Ergonomie

Hoe een gecentreerde muis je kan helpen ziekteverzuim terug te dringen